Informatie

Doel van POK

De Peiling OndermeningsKlimaat is bedoeld voor gemeenten die het belangrijk vinden inzicht te hebben in de mate waarin ondernemers de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en het ondernemingsklimaat in hun gemeente waarderen. Hiervoor gaat de peiling specifiek in op alle elementen die belangrijk zijn voor het ondernemingsklimaat en waar door middel van gericht gemeentelijk beleid op gestuurd kan worden. Dit betekent zowel aandacht voor de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening (o.a. bereikbaarheid, betrouwbaarheid, kennisniveau, snelheid en communicatie) als aandacht voor belangrijke vestigingsfactoren waaronder bereikbaarheid, ruimte en arbeidsmarkt.

Succesvolle derde ronde Peiling OndernemingsKlimaat

De derde ronde is zeer succesvol verlopen. Veertien nieuwe gemeenten hebben deelgenomen en we hebben veel positieve reacties ontvangen op het ontsluiten van de resultaten en de weergave op ons platform. De nieuwe deelnemende gemeenten waren Albrandswaard, Almere, Breda, Drimmelen, Haarlem, Heusden, Leiden, Medemblik, Oegstgeest, Oosterhout, Ridderkerk, Terneuzen, Waalwijk en Zaltbommel.

Vernieuwde website, platform en functionaliteiten

Sinds de start van de vernieuwde peiling hebben we ons platform www.peiling-ondernemingsklimaat.nl verder ontwikkeld. Enkele kenmerken van de peiling op een rij:

  • u beschikt over een eigen account op het online platform
  • u kunt anoniem benchmarken (wij maken geen rankingslijstjes!)
  • u kunt zelf bepalen of de resultaten openbaar gaan of niet (gesloten platform)
  • resultaten zijn online beschikbaar via een dynamische rapportage
  • er is een historisch vergelijk mogelijk met eerdere benchmarks

Meer informatie

Wilt u meer weten? Bekijk dan deze korte introductiepresentatie of kijk links in het menu voor meer gedetailleerde informatie over ons product. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

Een moment a.u.b.